Dovenskab

Foråret 1972.

Dronning Margrethe II af Danmark er netop kommet på tronen. Fristaden Christania er det store samtaleemner i de danske stuer, og i Nordirland sørges der over de som døde under "Bloody Sunday".

I København har en gruppe unge ladet sig inspirere af Christianitterne og har besat den gamle Trinitatis Kirke ved Rundetårn, som har stået tom i nogle år grundet svigtende kirkefinanser. De unge har omdannet kirken til et stort kollektiv og kalder deres nye bosted for 'Dovenskab' for at vise deres foragt for industrisamfundets værdier.

Myndighederne har indtil nu vendt det blinde øje til, men grundet stigende politisk pres har Københavns Overborgmester Urban Hansen set sig nødsaget til at få de unge smidt på porten. De er blevet givet til midnat tirsdag til at forlade kirken, og bliver anmodningen ikke fulgt vil politiet blive sat ind.

Støttedemonstrationer for 'Dovenskab'-kollektivet har præget København denne tirsdag, men i sidste ende er det op til kollektivets beboere hvor meget deres idealer betyder for dem. I de sidste timer før fristen udløber mødes de i deres "hjem" for at finde ud af hvor mange der vil bekæmpe politiet når de kommer - og hvor mange der er villige til at ofre de høje idealer når hundene bliver sat ind.

For hvor meget energi er man egentligt villig til at bruge på idealer?

<-- Tilbage til forsiden